Menukaart
Dagkaart

Café Brasserie Monastère heeft een uitgebreide menu kaart met gevarieerde specialiteiten. Van vers belegde baguettes, salades tot huisgemaakte soepen. Een bijpassende wijn is altijd voorhanden, aangezien wij keus hebben uit meer dan 70 wijnsoorten.
‘Petit’ Déjeuner
PETIT DEJEUNER
15.00 | + 3.50
Jus d'orange, koffie/thee, roerei,jambon, camembert, jam, toast en croissant (optioneel zalm)
OEUFS BROUILLÉS
8,50
Roerei Toast
supplement:
* huisgerookte zalm +3,50
* bacon +2,00
* kaas +2,00
* truffel +2,00
supplement:
* huisgerookte zalm +3,50
* bacon +2,00
* kaas +2,00
* truffel +2,00
OEUFS BÉNÉDICTE
9,50
2 gepocheerde eieren op toast met Hollandaisesaus
supplement:
* huisgerookte zalm +3,50
* jambon +2,00
* avocado 2,50
supplement:
* huisgerookte zalm +3,50
* jambon +2,00
* avocado 2,50
Met jambon, jong belegen kaas, Gruyère en een spiegelei.
Keuze met of zonder béchamel.
Keuze met of zonder béchamel.
PAIN RUSTIQUE
Rustiek desembrood van bakkerij 'De Diamanten Ring' uit Delft
JAMBON DE PARIS
11,50
Lauwwarme ham, crème fraîche met granny smith en mosterd, chornichons en sla
SAUMON FUMÉ
12,50
Huisgerookte zalm met citroen dille crème fraîche, rode ui, kappers en tuinkers
Gebakken champignons met bospaddenstoelen duxelles in room en afgeblust met cognac en avocado.
CROQUETTES DE CREVETTES GRISES
14,50
2 stuks huisgemaakte Hollandse garnalen croquette met dragonmayonaise
Met bacon | kaas | sla | tomaat | krokante kip | Monastère mayonaise | Franse frietjes
(wit casinobrood)
(wit casinobrood)
SALADES
NIÇOISE
18,50
Aangezette verse tonijn met haricots verts, zwarte olijven, ansjovis, rode ui, gekookt ei en een kruiden yoghurt dressing
Ook staan er op onze lunchkaart diverse voor-en hoofdgerechten van de dinerkaart!
Dinerkaart

Het menu van Café Brasserie Monastère bestaat uit vaste gerechten die regelmatig worden aangevuld met andere verrassende Klassiekers. De basis wordt gevormd door Frans georiënteerde gerechten, zoals Foie Gras, Steak Tartare, Frans kippetje, Sliptong, etc. Laat je verwennen met subtiele smaken en leuke verrassingen, het fundament van ons etablissement.
Al onze Grand Plats worden geserveerd met Franse frietjes en salade/groenten.
ENTRÉES
HUÎTRES
4.00
Oesters (per stuk)
STEAK TARTARE
klein 15.50 | groot 23.25
Steak tartaar van Ossenhaas met friet of toast
FOIE GRAS DE CANARD
17.50
Huisgemaakte Foie Gras de Canard met compote en brioche toast
SAUMON FUMÉ
13.50
Huisgerookte zalm met toast
ESCARGOTS
11.50
Half dozijn slakken met kruidenboter
COQUILLES SAINT JAQUES
15.50
Gegrilde groene asperges met gepocheerd ei, Hollandaisesaus, geschaafde amandel en truffelolie
CREVETTES ÉPICÉES
13.50
Duivelse Garnalen van Chef Pierre van der Merwe uit De Bastille
PÂTÉ DE CERF
14.50
Ree paté met kippenleverparfait, compote en brioche toast
GRAND PLATS
Geserveerd met Franse frietjes en salade
optioneel zoete aardappel +1.75
optioneel zoete aardappel +1.75
Filet de boeuf
31.50 | + 5.50
Ossenhaas met gegrilde seizoensgroenten, amandel schaafsel en jus de veaux
(+optioneel gebakken eendenlever)
(+optioneel gebakken eendenlever)
POUSSIN RÔTI
22.50
Gegrild Frans kippetje met kippenjus en Bleu d'auvergne
PETITE SOL MEUNIÈRE
DAGPRIJS
Sliptong keuze uit 2 of 3 stuks
in roomboter gebakken met gefrituurde peterselie, kappertjes en witte wijn
in roomboter gebakken met gefrituurde peterselie, kappertjes en witte wijn
Premium Rundburger [of vegaburger] op een brioche bol met gekarameliseerde sjalot, little gem, cornichons, tomaat, gruyere en Monastère mayonaise
(+optioneel met gebakken eendenlever)
(+optioneel met gebakken eendenlever)
Gekonfijte venkel met sinaasappel, schorseneren crème, gegrilde seizoens groenten en een sherry vinaigrette
Paddenstoelen duxelles risotto met gruyere schuim en een krokantje van kastanje
HOMARD CLASSIQUE
47.50
Hele kreeft met huisgemaakte kruidenboter en truffelolie
HOMARD GRATINÉ AU GRUYERE
50.00
Hele kreeft met huisgemaakte beurre café de Paris, gegratineerd met gruyere